Paris Brest…

Η ιστορία  λέει πως το Paris-Brest φτιάχτηκε για πρώτη φόρα από έναν Γάλλο ζαχαροπλάστη σε μια περιοχή κοντά στο Παρίσι, ως φόρο τιμής της διάσημης πλέον ποδηλασίας, που ήταν τότε στο ξεκίνημά της. Ήταν ο Pierre Giffard, ιδρυτής του διάσημου ποδηλατικού γύρου, που ζήτησε από τον Louis Durand, τον τότε διάσημο ζαχαροπλάστη, να φτιάξει ένα καινούργιο γλυκό για να γιορτάσουν με αυτό το τρόπο τον αγώνα μαζί με τους ποδηλάτες. Το αποτέλεσμα μαγικό σε γεύση αλλά και σε σχήμα, αφού έμοιαζε με ρόδα ποδηλάτου!

Σήμερα, παρόλο που έχει κρατηθεί η παραδοσιακή γεύση του, το σχήμα του εξακολουθεί να είναι στρογγυλό αλλά δεν θυμίζει ρόδα.

Σε ότι αφορά τη γεύση του, η ζύμη είναι μια κλασσική ζύμη για σου, η απαλή κρέμα είναι mousseline και πραλίνα και πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ. Οι νέες version, περιέχουν σοκολάτα, καφέ, βανίλια ή ότι μπορεί να άλλο υπάρχει στη φαντασία του ζαχαροπλάστη.

Η version Tre Stelle είναι σου φράουλα με κρέμα patisserie, μαρμελάδα και κομμάτια φράουλας.

Μοιραστείτε το